Header Image

Wat is: week van het goede doel?

De Week van Het Goede Doel – is een online festival van maandag 29 maart tot en met zaterdag 3 april.

Een slotweek voor de eerste editie van Ik Steun Mijn Goede Doel vol online events & workshops gegeven door goede doelen die hun kennis, kunde en inspiratie delen met het brede publiek.

Het doel is om zoveel mogelijk burgers te bereiken en te betrekken bij de inzamelcampagne van Ik Steun Mijn Goede Doel. Samen in actie komen of een donatie doen om de goede doelen die het programma-aanbod creëren te steunen.

Alle deelnemende goede doelen die deze week een workshop of event organiseren doen dit gratis.

We vragen zo vriendelijk te zijn om een vrije bijdrage te geven om hen te steunen in deze moeilijke tijden.

166
deelnemers
5
optredens
93
WORKSHOPS

een Initiatief van Ik steun mijn goede doel

Ik Steun Mijn Goede Doel is een gezamenlijk verbindend initiatief van meer dan 100 verenigingen, goede doelen en Samen Altijd Warmer VZW.
De inzamelcampagne van Ik Steun Mijn Goede Doel is in oktober 2020 opgestart met één doel: Samen in actie komen om verhalen verder te zetten.
Door het wegvallen van inkomsten en fundraising initiatieven die stoppen, ziet een gemiddelde VZW zijn inkomsten verminderen met gemiddeld 30% met uitschieters tot 80%. Er dreigen daardoor heel wat warme vrijwilligersprojecten te verdwijnen.

Hoe meedoen met jouw goede doel, een actie opzetten of doneren als burger?

Organisaties en verenigingen kunnen zich registreren voor de campagne en een eigen fundraiser community uitbouwen via iksteunmijngoededoel.be. Op het platform kunnen ze acties ingeven, hun financiële gegevens voor donatie invullen.

Burgers krijgen een overzicht van alle goede doelen waar ze een actie bij kunnen indienen of ze kunnen direct doneren. Goed om te weten: elke euro gaat rechtstreeks naar het goede doel.

Gesteund door de Vlaamse overheid

De organisatie van ‘Ik Steun Mijn Goede Doel’ kreeg begin december het warme nieuws vanuit het kabinet van minister-president Jambon dat de Vlaamse overheid maar liefst 150.000 euro zal verdelen onder de goede doelen op iksteunmijngoededoel.be
Een zeer mooi geschenk aangezien door de coronacrisis dit jaar, een gemiddeld goed doel 30 tot 80% van zijn inkomsten ziet verdwijnen.