Header Image

J. De Wever Fonds voor Prostaatkanker – Prostaatkanker in een helder daglicht

Doelgroep

Online, mannen vanaf 50j en partners

Omschrijving workshop

Leer meer over het J. De Wever fonds voor Prostaatkanker (KULeuven Universiteitsfonds) en de taboeziekte waarover mannen niet praten tenzij het te laat is . Prof Dr. Wouter EVERAERTS, Uroloog -Chirurg aan UZ Gasthuisberg Leuven, legt uit wat de prostaat is en zijn functie . Hoe kanker ontstaat, opsporing, behandelingen,nazorg, levensverwachting en levenskwaliteit achteraf. Mogelijk zal tijdens de workshop ook een recente patiënt getuigen over zijn wedervaren.

Omschrijving organisatie

Dit fonds, in 2010 opgericht op initiatief van Jef De Wever, moedigt onderzoek naar prostaatkanker aan en verspreidt wetenschappelijk verantwoorde informatie over de ziekte via alle mogelijke kanalen. Prostaatkanker is in België en de rest van de westerse wereld het meest voorkomende kankertype bij mannen. Bovendien blijft het dodelijk, want tien procent van alle overlijdens van kankerpatiënten zijn te wijten aan deze ziekte. De afgelopen jaren zagen gelukkig heel wat nieuwe, technische ontwikkelingen het licht, maar er ontbreken nog altijd stukken in de wetenschappelijke puzzel. Meer te weten komen over deze organisatie.

Vrije donatie om deze workshop te volgen

Schrijf je hieronder in en doe een vrije bijdrage voor de workshop via BE45 7340 1941 7789 met als mededeling ‘VGS 400/0020/75435 voor WVHGD 2021 – J De Weverfonds voor prostaatkankerpreventie’. Je ontvangt voorafgaand aan de workshop een link om deel te kunnen nemen en eventuele praktische informatie.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

29 maart 11:00
11:00 — 12:00